Logo bredavandaag.nl

Fotografe Sophie Vermeulen zet ondernemers Willemstraat in schijnwerpers

  Cultuur

BREDA – De ‘vergeten’ ondernemers van de Willemstraat worden door fotografe Sophie Vermeulen in de schijnwerpers gezet. Voor het project Under Construction van de Bredase kunstinstelling KOP ging zij aan de slag met een onbestemd gebied in Breda. De keuze viel op de Willemstraat.


De reden daarvoor is dat de straat al een tijd open ligt en de ondernemers die daar gevestigd zijn, daar ernstige hinder van ondervinden. Zij krijgen veel minder klanten door de verminderde bereikbaarheid van de straat. De fotografe besloot dat de ondernemers een plekje in de schijnwerpers verdiende, en portretteerde er vier: Marlice Dreessen van de VVV, Sander en Gunther van Brasserie 076, Niels Smeelen van Housing Solutions en Loren Roosendaal van IC3D.

De ondernemers werden gefotografeerd met spullen die hun ondernemingen kenmerken. De foto’s hangen aan de kade naast de brug van het Valkenberg. Op die manier zijn de ondernemers weer zichtbaar voor het grote publiek, zo is de gedachte.

Naast Sophie Vermeulen zijn er nog vier andere kunstenaars betrokken bij het project Under Construction, namelijk Niek Peters & Omri Bigetz, Leonard van Munster, Roel van Eekelen en Minke Boot.  KOP vroeg de kunstenaars om een kunstwerk te plaatsen op een plek in Breda die in ontwikkeling is. Hoe zal zo’n ontwikkelingsgebied veranderen als je een kunstenaar de vrije hand geeft.

Het werk van de kunstenaars is nog tot en met 26 juni te zien. Op de site van KOP is er ook nog een mogelijkheid je aan te sluiten bij de tour van 19 juni. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief