Achttienduizend bezoekers bij eerste Bredase editie Dream Village | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda

Achttienduizend bezoekers bij eerste Bredase editie Dream Village

  Cultuur

BAVEL - De eerste editie van Dream Village binnen de Bredase gemeentegrenzen heeft achttienduizend bezoekers naar het terrein aan de Lage Aard in Bavel getrokken.


Afgelopen jaar in Dorst waren dat er zo’n dertienduizend. “Maar toen was het maar één dag”, geeft organisator Arno van der Star van Eye4Dance aan. Van der Star is tevreden over het verloop van de het weekend, waarbij het dancefestival prima weer had. “Alleen zondagavond een buitje.”

Van der Star nodigde de directe buren van de weilanden langs de snelweg uit voor het feestje. Die waren volgens hem enthousiast. “Volgend jaar weer”, vertelden ze hem volgens eigen zeggen. Editie 2017 moet nog mooier worden, aldus Van der Star. “Dit was de eerste keer op deze locatie, dan moet je nog en beetje het wiel uitvinden. Het kan altijd beter.”

In totaal kwamen er meer dan 200 artiesten in actie tijdens het driedaagse festival. Een klein deel kwam vanuit de regio. Zo mochten acht dj talenten hun kunsten vertonen op een talentstage. Daar kwamen ook acht dj’s van DJ School Breda in actie.

Het was voor het eerst dat op deze plaats een festival werd gehouden. Bij de dorpsraad Bavel kwamen enkele klachten over geluidsoverlast, geeft voorzitter Toine van Es aan. “Persoonlijk heb ik er weinig van meegekregen, maar dat kan ook komen door de gunstige zuidwestelijke windrichting.”

Van Es hoopt dat bij de bespreking van het evenementenbeleid in de gemeenteraad dit najaar meer duidelijk wordt. “We zijn benieuwd naar de locaties en de normen.” Een tip richting de gemeente heeft hij nog wel. “Het klachtennummer is vaak onbereikbaar, dat moet echt beter, maar dat hebben we al aangegeven.”

 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief