Logo bredavandaag.nl
De publiekspremière van Onder het Hart in Breda op woensdag 14 januari 2015.
De publiekspremière van Onder het Hart in Breda op woensdag 14 januari 2015. (Sanne van der Mooren)

Zeven genomineerden Cultuurprijs Korte Film festival

  Cultuur

BREDA - Van de veertig deelnemers aan de competitie om de BN DeStem Cultuurprijs 2016 heeft de jury er zeven genomineerd. Deze zeven ingezonden korte films vormen een belangrijk onderdeel op het eerste Korte Film Festival op zaterdag 17 september in Chassé Cinema in Breda.


De genomineerden zijn Loes Janssen uit Breda met de film 'Sky' (15 minuten), Sophia de Hoog uit Amsterdam met 'Niet dat ik niet van je hou' (16 minuten), René Roeken uit Roosendaal met 'The Hand Of Buddha' (23 minuten), Jasper Bruijns uit Breda met 'Welterusten' (13 minuten), Jelle van Meerendonk uit Breda met 'A Morning Without Coffee' (4.55 minuten), Josefien van Kooten uit Breda met 'Good People' (25 minuten) en Angelo Raaymakers uit Breda met 'Droefgeest' (13 minuten).

Het Korte Film Festival begint om 11.00 uur in drie zalen van Chassé Cinema. In Cinemazaal 1 zijn hoogtepunten uit 110 jaar korte film te zien onder de noemer Best Short Movies Ever. Een cyclus van twaalf films wordt twee keer vertoond, vanaf 11.00 uur en vanaf 13.51 uur. Onder het aanbod bevindt zich onder meer de Oscarwinnende film 'Father and Daughter' van Michael Dudok de Wit

Tijdens het door de Stichting Johan Diepstraten georganiseerde filmfestival worden de genomineerde korte films twee keer vertoond. Een keer om 12.30 uur in Cinemazaal 2 en een keer om 20.20 uur in de MK2-zaal.

Het avondprogramma in de kleine theaterzaal begint om 19.30 uur met de NHTV-lezing door de bekende filmdocent Jan Salden. Daarna worden nogmaals de zeven genomineerde films vertoond.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief