Logo bredavandaag.nl
Mezz, met rechts met puntgevel het voormalige café, sinds 2015 kleine zaal.
Mezz, met rechts met puntgevel het voormalige café, sinds 2015 kleine zaal. (Wijnand Nijs)

Mezz kijkt naar financiering uitbreiding kleine zaal

  Cultuur

BREDA - Mezz gaat onderzoeken op welke manier de niet gehonoreerde zaken uit het verbouwingsplan alsnog kan uitvoeren. Dat laat directeur Frank van Iersel weten in reactie op de toezegging van budget voor een noodzakelijk geachte verbouwing.


“We zijn blij dat dat erdoor is”, geeft Van Iersel aan. Met de toegezegde 1,35 miljoen kan Mezz zowel aan de voor- als aan de achterkant van het podium wijzigingen doorvoeren. Onder meer de gewenste aanpassing van het balkon moet zo gerealiseerd kunnen worden. Al sinds de oplevering blijkt het zicht op het podium daar slecht.

In het toegezegde bedrag is geen geld gereserveerd voor uitbreiding van de kleine zaal, die volgens het poppodium essentieel is voor een gezonde huishouding. “Daarvan gaan we nu dus kijken hoe we die zelf zouden kunnen financieren.”

Eind van deze maand gaat Mezz om de tafel met de verantwoordelijke afdeling van de gemeente. Dan moet er ook zicht komen op een tijdsplanning voor de verbouwing. Van Iersel verwacht dat dit nog wel even gaat duren. “Je hebt te maken met een traject van aanbesteding en vergunningen.”

Mezz lanceerde anderhalf jaar geleden voor het eerst plannen voor een verbouwing. In de voorjaarsnota werd duidelijk dat er geld was, mits Mezz met een concreet plan zou komen.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief