YouTube

Mijn Sanseveria van Klaas Dijkhoff? ‘Nepnieuws!’

  Cultuur

BREDA - Als politicus serieuze zaken voor het voetlicht brengen is ‘a hell of a job’. Andere belangrijke zaken van luchtigere aard krijgen daarentegen soms opeens meer aandacht dan verwacht. Zoals ‘Mijn Sanseveria’.


De Bredase carnavalskraker van weleer wordt in Breda ook geregeld buiten carnaval uit volle borst meegezongen. Een paar jaar terug dook het nummer op tijdens een promofilmpje van Hossen op de Markt. Met daarin een hoofdrol voor de huidige staatssecretaris Klaas Dijkhoff uit Breda.

De redactie van talkshow Jinek dook het filmpje op en presenteerde het alsof Dijkhoff de zanger was van deze vrolijke meezinger. Jinek on TwitterIedere Kielegatter weet dat dat niet zo is. Dijkhoff onderstreept dat dus ook, via Instagram. “Dat ik de zanger zou zijn van 'Mijn Sanseveria’ is nepnieuws. En vooral ook veel te veel eer. Dat er een fraai exemplaar voor het raam staat in mijn kantoor op het ministerie is wel echt.”

Dat ik de zanger zou van 'Mijn Sanseveria" is nepnieuws. En vooral ook veel te veel eer. Dat er een fraai exemplaar voor het raam staat in mijn kantoor op het ministerie is wel echt.

Overigens ontkrachtte GeenStijl het filmpje al effectief, onder meer door naar BredaVandaag te linken. Het Hossen op de Markt valt zondag 26 februari om 20.00 uur samen met het premiersdebat op RTL. Ook daar was Dijkhoff duidelijk over. "Ik ben Hossen op de Markt", vertelde hij aan BN DeStem. Het premiersdebat kijkt hij later.

De volledige versie van de carnavalskraker