Logo bredavandaag.nl
Screenshot Youtube
klunen

Na zeventien jaar ook Bredase versie carnavalskraker ‘een beetje spuug’

  Cultuur

BREDA - “Een beetje spuug doet wonderen, vooral van onderen, vooral van onderen.” Het aanstekelijke lied ‘een beetje spuug’ dat Bredanaar Ome Riesch, oftewel Richard Cas, zingt is zo’n zeventien jaar geleden al bedacht. Nu is het uitgebracht als een echte carnavalskraker.


Ome Riesch vertelt dat het allemaal ontstaan is op de camping. “Zeventien jaar geleden heeft m’n maat Bram Bosmans het refrein bedacht en gecomponeerd. Op de camping hebben we toen een couplet erbij bedacht. Daarna hebben we er nooit meer echt iets mee gedaan. Blijkbaar heeft hij het refrein wel een keer aan Rámon van 3fm gegeven. Toen ik het wilde gaan opnemen, heb ik het wel eerst aan hem gevraagd. Daarna schreef ik er zelf nog een couplet bij.”

Het vertolken van een carnavalskraker is niet helemaal nieuws voor Ome Riesch. “Ik zing al heel lang. Heel vaak riep iemand dat het opgenomen moest worden, maar dan kwam het er niet van”, vertelt de carnavalsartiest. “Dit keer zei iemand dat ook en die hield zich aan zijn woord. In oktober is het opgenomen.”

Carnavalsliefhebbers kunnen zeker nog meer nummers van Ome Riesch verwachten. “Het is sowieso voor herhaling vatbaar. We zijn al bezig met het bedenken van nieuwe nummers.”

Optredens heeft hij al gehad bij Alaaf & Kicking en tijdens het Klûnen. “Ik heb tijdens het klûnen ook gelijk mijn videoclip opgenomen. Verder heb ik nog geen optredens staan. Ik kom uit het horeca circuit dus ik ken veel mensen. Veel mensen hebben al gevraagd of ik even kom zingen, daar sta ik wel voor open. Al heb ik natuurlijk ook nog mijn gewone werk.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief