Logo bredavandaag.nl
Olga Commandeur neemt de carnavalsrun door.
Olga Commandeur neemt de carnavalsrun door. (HOPM)
carnaval

Hossen op de Markt: Carnavalsrun met Olga Commandeur

  Cultuur

BREDA - De vijfde editie van Hossen op de Markt heeft dit jaar een sportief karakter. Naast de vertrouwde show vol feestklassiekers, optredens en special effects is er voor de onvermoeibare hosser de eerste Carnavalsrun.


Olga Commandeur, dagelijks op tv met Nederland in Beweging, helpt de Kielegatter om de hosconditie op peil te krijgen. Deze vrijdag kwam de sportieve presentatrice al even verkennen in Breda voor afstemming van de juiste oefeningen.

“We merken dat het steeds voller is geworden op de Grote Markt”, zegt Jaap Meeldijk van de organisatie. “En daarom zullen we allemaal een paar kilo moeten afvallen. De Carnavalsrun draagt daaraan bij.” Sportief adviseur Bart de Feber van de BCV voegt eraan toe: “Door een gedegen trainingsprogramma verwachten we nog tot 2022 in de huidige opzet door te kunnen gaan. We worden daarbij gesteund door kijkcijferkanon Olga Commandeur.”

De carnavalsrun houdt in dat de hossers een rondje om de Grote Kerk maken van 1111 meter. Een ketting van 32 luidsprekers zorgt dat de lange polonaise om de kerk in de maat blijft. “Met de John de Manager voorop.”

Naast de aandacht voor de Carnavalsrun steekt de organisatie van Hossen op de Markt dit jaar meer tijd en energie in showelementen, waaronder extra speciale effecten en meer opblaasartikelen dan ooit tevoren. Jaap Meeldijk: “We hebben de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan. Ons eerste lustrum wordt een knalfeest waarin al onze favorieten voorbijkomen."

De straatverlichting van de Grote Markt gaat zondag de 26e om stipt 20.00 uur uit. Dat markeert traditiegetrouw de start voor het evenement Hossen op de Markt. De presentatie is weer in handen van Freek Haverman en Yves de Moree.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief