Logo bredavandaag.nl
Manoek Lambregts
carnaval

BREKEND: Grote Optocht Kielegat gaat door, maar wel ingekort

  Cultuur

BREDA - De Grote Optocht van ‘t Kielegat gaat door, maar wel in ingekorte versie. De commissie optochten nam maandagmorgen samen met andere betrokken partijen die beslissing met het oog op het verwachte noodweer in de middag.


"Dat betekent dat de Vlaszak en de Boschstraat uit de route zijn gehaald", aldus Rob Knobel van de Commissie optochten van de BCV. "De gemeente wil dat de grote wagens op tijd de binnenstad uit zijn." De route verloopt normaal tot aan de Keizerstraat/Oude Vest. Dan gaat de stoet rechtstreeks naar het Chassé Theater, in plaats van via de Vlaszak en de Bosschstraat. "De verkeersmaatregelen blijven gehandhaafd", aldus de commissie. De starttijd blijft gewoon 12.49 uur op de kopse kant van de Haagdijk. "De Commissie Optochten doet zijn uiterste best om de optocht zo vlot mogelijk te laten doorstromen."

Het KNMI kondigde voor maandagmiddag Code Geel af en waarschuwde voor harde windstoten, hagel en onweer. In eerste instantie gold code Geel vanaf 12.00 uur, later werd die tijd aangepast naar 15.00 uur.

Een scenario van afgelopen jaar blijft Breda daarmee bespaard. Toen werd de optocht op het laatste moment  afgelast vanwege het weer en pas ingehaald met Halfvasten, doen op 6 maart.

Het feestje dat traditioneel na de optocht gevierd wordt, het Optochtbal, staat vanaf 16.00 uur in het Chassé Theater gepland. Daarna is de prijsuitreiking. Bij café De Beyerd is het eveneens gewoon feest, laat Mikel de Jongh weten.

Bekijk foto's van de optochtenFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief