Logo bredavandaag.nl
Ralph Roelse

Graphic Design Festival Breda wordt Graphic Matters

  Cultuur

BREDA - Het Graphic Design Festival Breda heeft haar naam veranderd. Vanaf heden gaat het festival verder onder de naam Graphic Matters. Ook krijgt het festival een andere locatie.


De organisatie licht de keuze voor de nieuwe naam toe. “Een korte, internationaal aansprekende naam die de waarde van grafisch ontwerp in onze maatschappij benadrukt.” De verandering past bij de ambitie van de stichting om ook buiten Breda en op andere momenten actief te zijn.

Voorheen vond het festival plaats op verschillende plekken verspreid door de stad. Het Valkenberg, Kasteelplein en MOTI diende als locaties voor presentaties en exposities. “We gaan ons nu richten op één locatie. Daar kan ik nog niet heel veel over zeggen. Maar er komen in ieder geval nationale en internationale ontwerpers langs”, aldus Niek Nellen van Graphic Matters.

Die zijn te bewonderen van 22 september tot en met 22 oktober tijdens exposities, talkshows, workshops en rondleidingen. Een maand lang staat Breda in het teken van grafische vormgeving. Naar verwachting trekt Graphic Matters ongeveer 20.000 bezoekers.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief