Logo bredavandaag.nl

Eén week in het teken van de fiets: Het FietsFiesta festival

  Cultuur

BREDA -  Het eerste FietsFiesta vindt dit jaar plaats. Van 28 mei tot en met 5 juni staat dit festival een week in het teken van de fiets.


Het initiatief komt van Tanja van Steenhorst. “Het idee ontstond uit enthousiasme voor fietsen en groeide uit tot een weekevent. Het doel is om de passie voor fietsen te vieren”, aldus de enthousiaste Van Steenhorst.

Het FietsFiesta uit zich op verschillende manieren, want zoals Van Steenhorst zegt: “Fietsen is voor iedereen.” Het programma staat vol met fietsactiviteiten. Het festival wordt afgetrapt op zondag 28 mei met een Tweed Ride. “Na zeer succesvolle edities in Rotterdam, komt de bonte stoet van goedgeklede en vaak besnorde mannen en wel zeer elegante dames op de fiets naar de Parel van het Zuiden”, aldus Steenhorst.

Er is een boeklancering van Heel 076 Fietst, een PechaKucha Night, er worden fietsfilms gedraaid en er is een wielerquiz. Woensdagmiddag is er een kinderprogramma en in de avond een avondrit. Gedurende de week vinden er ook verschillende Blind Wall Gallery fietstours plaats.

Als afsluiter is er de toertocht “Return of the Amstel Gold”. “Dan gaan we terug in de tijd vanuit Maastricht naar Breda fietsen, waar in 1966 de eerste Amstel Gold Race startte”, vertelt Steenhorst. Na de tocht is er een fietsmarkt met een hapje en drankje.

Het FietsFiesta vindt plaats op verschillende locaties in Breda. Voor het volledige programma met locaties kun je terecht op www.fietsfiesta.nl of op de Facebook van het festival.


 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief