Logo bredavandaag.nl

Rebranding Mezz goed voor prestigieuze Red Dot Award

  Cultuur

BREDA/ROTTERDAM - De ‘rebranding’ van Mezz is beloond met een Red Dot Award: Communication Design 2017. Het ontwerp van Das Buro werd beoordeeld door een internationale jury bestaande uit 24 experts uit de design- en communicatiewereld.


De inzending van Das Buro viel op tussen de ruim 8000 inzendingen van deelnemers uit meer dan 50 verschillende landen. “Met deze prijs onderstreept de jury de hoge mate van creativiteit en het innovatieve ontwerp van Das Buro”, geeft eigenaar Hans de Ruiter vaan over de rebranding van poppodium Mezz in Breda. “En daar zijn we trots op.” 

Das Buro werd ruim een jaar geleden door de directie van Mezz gevraagd voor een rebranding van het Bredase poppodium. “Na een intensief traject waarbij nauw samengewerkt is met de directie, medewerkers en vrijwilligers is een nieuwe identiteit ontwikkeld die vertaald is naar een logo, huisstijl, website, merchandise, campagnes en communicatiemiddelen.”

Een belangrijk onderdeel van het rebranding-traject was het betrekken van de hele organisatie bij de veranderingen, geeft De Ruiter aan. Met deze manier van werken won Das Buro eerder dit jaar al met Luxor Theater Rotterdam een Cultuurmarketing Award. "We hebben veel gesprekken gehad waarbij vragen aan de orde kwamen als waar staat Mezz voor en wat wil Mezz bereiken. Belangrijkste dat daar uit kwam, was dat wat achter de schermen heel erg leefde, het ontdekken van nieuwe muziek, te weinig naar voren werd gebracht naar de bezoeker."

Directeur Frank van Iersel van Mezz vindt de award ‘hartstikke gaaf’. “We zijn met Mezz een heel traject ingegaan, waarbij design een ding was, maar waarin ook de renovatie van het pand past. We zijn 16 jaar oud, een generatie bezoekers verder. Daarbij merkten we dat we aantrekkingskracht aan het verliezen waren. Het werd routineus, we willen de binding met de stad benadrukken. Dit traject heeft ons ook weer gedwongen na te denken over onszelf.”

Het ontwerp sluit volgens De Ruiter aan bij de live muziek die in Mezz te horen is. "Een spontane stijl, met de ruige randjes die je ook bij live muziek hebt. Het ontdekken van muziek komt terug in quotes van de programmeur of een medewerker over een optreden op een poster."  

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief