Logo bredavandaag.nl
Mezz aan de Keizerstraat, 8 november 2016.
Mezz aan de Keizerstraat, 8 november 2016. (Wijnand Nijs)

Mezz ‘verbaasd en teleurgesteld’ over besluit uitstel verbouwing

  Cultuur

BREDA - Mezz is ‘verbaasd en teleurgesteld’ over de brief van het college over het uitstel van de verbouwing van Mezz. Dat laat het poppodium weten als reactie op de brief van het college van maandag. In die brief maakte het college duidelijk het besluit over te laten aan een nieuw college vanwege de 4,5 ton die de verbouwing extra zou gaan kosten.


Mezz hoorde maandag het besluit van het college, direct gevolgd door de brief van het college aan de gemeenteraad. “College en gemeenteraad hebben met hun eerder genomen besluit van eind 2016 de conclusie getrokken dat de verbouwing noodzakelijk is om de ‘basis op orde’ te brengen en zo het poppodium van Breda toekomstbestendig te maken”, stelt Mezz. “Mezz vertrouwt erop dat de politieke partijen de eerder onderkende urgentie tot verbouwing vertalen in het besluit om het benodigde budget alsnog vrij te maken.”

Het poppodium wijst erop dat de gemeente Breda, eigenaar van het pand, samen met de architect van Egeraat de inschatting gemaakt van 1,35 miljoen verbouwingskosten, waarna dit voorstel door de wethouder in de gemeenteraad ingebracht is. “De gemeenteraad ging akkoord met de verbouwing, toentertijd ingeschat op 1,35 miljoen. Nu, ruim 1 jaar later, zijn de definitieve kosten bekend geworden en deze zijn bepaald op 1,8 miljoen.”

Aan de positie van Mezz van de afgelopen jaren verandert niets, stelt directeur Frank van Iersel. “Mezz kán draaien, maar blijft -zo onveranderd- niet toekomstbestendig.” Hij wijst erop dat de plannen die Mezz heeft voor de kleine zaal buiten deze discussie staan. Deze plannen worden doorberekend.  Mezz geeft zelf aan dat de positie van de zaal beter wordt als de kleine zaal eveneens beter benut kan worden.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief