Bijpraten met oude vrienden uit 't Klapcot. En genieten van de muziek van toen. foto Jorgen Janssens
Bijpraten met oude vrienden uit 't Klapcot. En genieten van de muziek van toen. foto Jorgen Janssens
carnaval

‘t Klapcot keert terug met carnaval

  Cultuur

BREDA - ‘t Klapcot keert terug met carnaval. Het befaamde café aan de Haven heeft tijdelijk onderdak gevonden in Café het Ginneken op 10 februari. En al is het eenmalig, Klapcotter van eerste uur Kees Brunia, ziet genoeg animo.


“Ouderwetse carnavalsmuziek, maar ook specifieke hits uit het Klapcot repertoire,” vertelt Brunia. Jacques Hendriks, Koen van der Ven en Brunia zelf keren terug achter de draaitafels tijdens de reünie.

Het is inmiddels zeven jaar geleden sinds de laatste reünie. “Ik ben in het diepe gesprongen om te kijken of er animo is en vroeg het aan mensen. Ze waren enthousiast en hopelijk wordt het een gezellig middag”, verklaart Brunia.

De reünie destijds was bij de oorspronkelijke ‘t Klapcot-locatie, die tegenwoordig Binnen heet. “Om het op deze manier te doen was Binnen niet geschikt, dus dan ga je op zoek naar een andere locatie. Toon, van Café het Ginneken, kennen wij al lang uit de horeca. Dus die link was snel gemaakt.”

Klapcot carnaval begint om 15.00 uur op zaterdag 10 februari. Kaarten zijn te koop bij Joop van Gools Roots Mail Music store in de Van Goorstraat en bij Café Het Ginneken.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief