Logo bredavandaag.nl
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/onderwijs/2010-10-19/brede-school-hoge-vucht-heet-noorderlichtfoto Kober
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/onderwijs/2010-10-19/brede-school-hoge-vucht-heet-noorderlichtfoto Kober

Breda neemt beheer buurthuis Noorderlicht weer op zich

  Cultuur

BREDA - Het beheer van Buurthuis van de Toekomst Noorderlicht is weer in de handen van de Bredase gemeente. Intensieve begeleiding om tot een ‘sluitende begroting’ te komen, bleek onvoldoende om aan de voorwaarden vanuit de gemeente te voldoen.


Dat meldt wethouder Patrick van Lunteren in een brief aan de raad. “Enkele jaren van experimenteren en het ontwikkelen van wijkbewoners om op een nieuwe wijze een buurthuis te besturen, heeft niet opgeleverd wat we voor ogen hadden”, schrijft Van Lunteren.

In juni 2017 kreeg het bestuur van Buurthuis van de Toekomst Noorderlicht vanuit de gemeente de opdracht om met een businessplan te komen. Dat businessplan, gerealiseerd met begeleiding van een businesscoach en vanuit de Bredase gemeente, belandde uiteindelijk op 30 november 2017 bij de gemeente op het bureau.

“Een sluitende begroting, versterking van het bestuur met nieuwe bestuursleden en deelname aan het gebruikersoverleg Noorderlicht”, opperde de gemeente als voorwaarden voor behoud van zelfstandig beheer van het buurthuis. Dit was de laatste kans die het buurthuis kreeg om met zelfstandig beheer de experimentele fase te ontgroeien.

“Bij bestudering van het plan constateren wij diverse onzekere aannames waardoor een sluitende exploitatie ons inziens niet haalbaar lijkt en wij nog een lang traject voor ons zien om daar te komen,” meldt de wethouder.

Tegelijkertijd blijft het buurthuis bruikbaar voor alle huidige en nieuwe huurders. Het gebruik van de ruimtes gaat voortaan wel via de gemeentelijke verhuuradministratie. Eerder besproken ideeën en voorgestelde activiteiten vanuit het bestuur van Buurthuis van de Toekomst Noorderlicht, blijven volgens de wethouder ook na dit besluit bespreekbaar.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief