Emotioneel afscheid van carnaval en Prins Dionysos. foto Erik Eggens
Emotioneel afscheid van carnaval en Prins Dionysos. foto Erik Eggens
carnaval

Nieuwe expositie met medailles, pakken en foto’s van 100 jaar carnaval

  Cultuur

BREDA - ‘As Wa Goade Gij?’ is een nieuw project van Stedelijk Museum Breda en Kielegats Carnaval Museum. De verzamelwoede van diverse carnavalsvierders is vastgelegd en komt terug in een filmvertoning. Ook zijn er allerlei carnavalsattributen te zien tijdens de expositie.


“Samen met het Kielegats Carnaval Museum (KCM) kijken we naar hoe dat er allemaal uitzag in Breda de afgelopen, pak ‘m beet, honderd jaar”, meldt het Stedelijk Museum Breda in een persbericht. “Het KCM begon met de verzamelwoede van een particulier. Hein Thomassen, een fervent carnavalsvierder, verzamelde in de jaren ‘80-90 alles wat los en vast zat. Zoon Rob, ook behept met het carnavalsvirus, nam deze taak in het begin van deze eeuw over.”

Voordat de collectie van KCM een permanente plek krijgt, kunnen carnavalsfanaten alvast een kijkje nemen. Een selecte greep uit die uitgebreide verzameling is binnenkort namelijk te zien in de ISM projectruimte van Stedelijk Museum Breda. “Aangevuld met ingezonden foto’s en filmpjes van Bredanaars, die trots hun eigen kleding en medailles laten zien”, aldus de organisatie.

Op 8 februari, 19.00 uur, is de officiële opening in de ISM projectruimte van Stedelijk Museum Breda. Als gastspreker komt Herman Pleij. Prins Daan, Opperklerk der heldere glazen, opent de expositie.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief