Logo bredavandaag.nl
Kunstschatten Haagse beemden

Amateurkunstenaars Haagse Beemden tonen hun werk

  Cultuur

HAAGSE BEEMDEN - Stichting Kunst-Schatten Haagse Beemden houdt zaterdag 24 februari de derde editie van het Winterpodium. Hier tonen amateurkunstenaars hun werk, maar het publiek kan ook zelf aan de slag in diverse gratis workshops.


Met de gratis workshops wil Kunst-Schatten Haagse Beemden mensen stimuleren om zelf ook creatief aan de slag te gaan. Bovendien zijn er een aantal muzikale optredens. In een gezellige, informele sfeer vertellen de exposanten over hun werk, worden diverse technieken uitgelegd en kan iedereen, van jong tot oud, zich vermaken.

Variatie
In de aula van het Graaf Engelbrecht College, Ganzerik 3 in Breda is een grote variatie aan werkstukken te zien. Omdat de makers zelf aanwezig zijn heeft het publiek ook de kans om over het werk in gesprek te gaan, naar inspiratiebronnen te vragen of een bepaalde techniek beter te bekijken. Tussen 11.00 uur en 16.00 uur kan iedereen gratis binnenlopen. Wat geëxposeerd wordt varieert enorm: schilderijen, tekeningen, aquarellen, kantkloswerk, chainmail, houten decoraties, beeldhouwwerk en keramiek.

Meedoen
Bijzonder is de samenwerking met Grote Broer Haagse Beemden. Zij gaan een aantal muzikale workshops verzorgen, zoals een DJ-workshop, een rap-workshop en een beatworkshop. Over de dag verdeeld zijn er optredens door Anja Wierckx en Ilo Johannis. De dag wordt afgesloten met een feestelijk optreden van Voices Breda XXL om 15.00 uur met daarna een meezingworkshop.

Stimuleren
Kunst-Schatten Haagse Beemden wil creativiteit, cultuur en kunst stimuleren. Dat gaan ze doen door in de komende maanden  via kennismakingsworkshops mensen aan te moedigen om zelf aan de slag te gaan en, wie weet, bij een volgend Winterpodium zelf te exposeren. Bovendien gaan ze diegenen die al langer bezig zijn de kans geven om meer kennis op te doen in gespecialiseerde workshops.

Een bezoek aan het Winterpodium hoeft niet alleen uit kijken en luisteren te bestaan. Door de grote variatie in de workshops is er voor iedereen, van welke leeftijd ook,  wel iets leuks om aan mee te doen. Een overzicht daarvan is te vinden op www.kunstschattenhb.nl.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief