Logo bredavandaag.nl
Chassé verandert in hondenbioscoop, maar 'ze begrijpen er niks van'
Chassé verandert in hondenbioscoop, maar 'ze begrijpen er niks van' (Flickr)

Chassé verandert in hondenbioscoop, maar 'ze begrijpen er niks van'

  Cultuur

BREDA - In het Chassé Theater draait de film Isle Of Dogs, waar je op vrijdag 18 mei met je viervoeter naartoe mag. De bioscoopzaal wordt zo comfortabel mogelijk gemaakt voor de dieren met kleedjes, waterbakken en de nodige aanpassingen zoals zachter geluid en schemerend licht. Maar haalt je huisdier ook plezier uit de film?


“Ze begrijpen er niks van”, zegt Pieke Everaert, hondengedragsdeskundige. “We vermenselijken de dieren door zulke dingen te organiseren. De film zal een hoop opwinding meebrengen met de honden en dan gaan ze blaffen. Dat doen ze ook wel eens als je de televisie thuis hebt aanstaan. Ik denk dat het voor de honden leuker zou zijn als ze met elkaar kunnen spelen op een groot grasveld. Laat je hond lekker hond zijn.”

Dat wil niet zeggen dat de bioscoop een vervelende plek is voor je hond. Everaert: “Als je een rustige hond hebt zal die het prima vinden om samen op pad te gaan, maar het uitje is gemaakt voor het baasje.”

Volgens het Chassé Theater zijn al die viervoeters geen probleem. “In Rotterdam is het goed gegaan”, vertelt een persvoorlichter. “Daarnaast zijn de baasjes er gewoon bij die de honden in toom kunnen houden. Het zal wat rumoeriger zijn dan bij een gewone film, maar niet storend.”

Isle Of Dogs is een animatiefilm die gaat over een jongen die op zoek gaat naar zijn hond. De corrupte burgemeester van zijn thuisstad heeft huisdieren verbannen naar Trash Island, maar het kind steekt daar een stokje voor. Je hond mag gratis mee naar de film. Wil je de film in alle rust bekijken? Isle Of Dogs draait ook op dagen waar geen honden welkom zijn.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief