Logo bredavandaag.nl
Lichtsloepenparade 2016
Lichtsloepenparade 2016 (Foto: Stadsfotograaf Breda)

Verlichte botenoptocht over de singels van Breda

  Cultuur

BREDA - De Lichtsloepenparade is terug van weggeweest. Aanstaande zaterdagavond varen de versierde boten over de singels van Breda.


De organisatie hoopt deze editie op veel bezoekers langs de kanten en op de bruggen. “Jong en oud staan te popelen om de versierde boten te bekijken”, zegt Charlotte Smits namens de organisatie.

Er zijn tussen de vijftig en zestig boten die meevaren. Er is een categorie tot vijf meter en boten groter dan vijf meter. In beide categorieën zijn drie prijzen te winnen voor de mooiste vaartuigen.

Versieren

“We hoorden in de wandelgangen dat sommige deelnemers moeite hadden met het versieren van de boten vanwege de steile kades in de stad”, vertelt Smits. “Daarom heeft de Watersportvereniging Breda aangeboden dat de deelnemers vanaf zaterdagochtend bij hen terechtkunnen om de boten te versieren. Vanaf daar kunnen ze in colonne naar de start van de parade varen.”

Organisatie

Vorig jaar was de organisatie genoodzaakt de Lichtsloepenparade niet door te laten gaan vanwege te weinig bestuursleden. “We hebben voor dit jaar meer bestuursleden gevonden om deze editie vlekkeloos te laten verlopen”, zegt Smits.

Route

De verlichte en versierde boten verzamelen rond 19.00 uur op het water bij Café De Markhoek en varen dan richting de Nieuwe Haven, waar ze volgens de planning om 21.00 uur aankomen. Om 21.30 uur wordt bekend gemaakt wie er met de prijzen vandoor gaan.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief