Foto: Archief

Eerste namen Belgisch liedjesfestijn 'Ik Zie U Graag' bekend

  Cultuur

BREDA - Het duurt nog even, maar op 15 en 16 maart 2019 vindt voor de elfde keer het Belgische liedjesfestival 'Ik Zie U Graag' plaats in de Mezz. Ertebrekers, Tout Va Bien, The Calicos (winnaars Humo's Rock Rally) en King Dick zijn onder meer aanwezig. 


Het festival in de Mezz is al enkele jaren ruim populair en vormt een hommage aan de Belgische popmuziek. En dat is heel breed. Zo serveren de Gentse Ertebrekers een mooie mix van funk, hiphop en soul, terwijl Tout Va Bien weer een solo-project van singer-songwriter Jan-Wouter van Gestel uit Mechelen is.

The Calicos daarentegen brengt onvervalste Americana muziek met een gevoelig randje. King Dick, het alias van de Antwerpse musicus Wim De Busser, brengt onconventionele nummers die meer in de lo-fi psych-pop of trash-pop thuishoren. Het publiek kan bij hem een mix van opvallende geluiden en klanken verwachten die zijn songs onderbouwen.  

De komende maanden maakt Mezz nog meer namen bekend, want volgens de organisatie wordt er nog altijd gewerkt aan de line-up. Het festival is dit jaar sowieso langer van aard door de extra toegevoegde zaterdagmiddag op de 16e. 

Guus Arnouts