Het atelier van Mirjam Bijvank
Het atelier van Mirjam Bijvank (Foto: Paul Visser)

Atelierweekend: kijkje achter de schermen bij kunstenaars

  Cultuur

BREDA - Komend weekend zijn er door het hele land ateliers geopend om een kijkje te nemen achter de schermen. Dat is in het kader van het Landelijk Atelierweekend, de afsluiting van de Nationale Kunstweek. In Breda zijn er zeven ateliers open.


“Er wordt ook wel iets geëxposeerd, maar voornamelijk zie je de kunstenaars aan het werk in het atelier”, vertelt Paul Visser van muziekstudio A-Broad, één van de locaties van het Atelierweekend. “Zo zie je van de schilderijen hoe de lagen worden opgebouwd en welke technieken de schilders gebruiken. Ook kun je vragen stellen aan de kunstenaars.”

In A-Broad stelt kunstenares Mirjam Bijvank haar atelier open. Tijdens het weekend zal zij voornamelijk aan het schilderen zijn. “Van abstract tot figuratief tot beschilderde foto’s. De favoriete muziek van Bijvank staat op, helemaal in de sfeer van de kunstenares.”

In Breda zijn zeven ateliers geopend. Het overgrote deel daarvan zijn schilders. Maar ook kunstenaars van beelden en sieraden zijn te bezoeken. Op de website van het Landelijk Atelierweekend staat wanneer welke ateliers geopend zijn in Breda.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief