Ralph Geerts
Ralph Geerts (Foto: RAVANELLO)

‘Typisch Brabants’ pop-up restaurant in oude belastingkantoor

  Cultuur

BREDA - Een nieuw pop-up restaurant opent op 2 december in het oude belastingkantoor. Het restaurant is gebaseerd op typisch Brabantse kenmerken, waar uitvoerig onderzoek naar is gedaan.


Eten bij RAVANELLO is volgens eigenaar Ralph Geerts niet zomaar een avondje uiteten. “We vertellen een verhaal met het vaste vijfgangendiner”, legt hij uit. “De sfeer, locatie en de gerechten zijn gebaseerd op onderzoek naar typisch Brabantse gastvrijheid.”

In samenwerking met de Breda University is Geerts op zoek gegaan naar de oorsprong van typisch Brabantse kenmerken zoals het bourgondische leven en de gastvrijheid. “Breda University heeft vooral ondernemers gesproken. Wij hebben talkshows georganiseerd waar we in gesprek gingen met koks, boeren en andere experts. Het gaf veel inspiratie voor ons pop-up restaurant”, vertelt hij.

De menugangen hebben elk hun eigen thema. “Eén menugang staat in het teken van familie, daar gebruiken we dan ook alleen producten van Brabantse familiebedrijven of bedrijven met een sterk verhaal over familie. ‘Thuis eten bij paps en mams’ is bijvoorbeeld een typisch Brabantse uitspraak. Die sfeer hopen we te creëren. Nog iets wat uit het onderzoek naar voren kwam, is dat je in Brabant altijd via de achterdeur naar binnen kan”, zegt hij. “Daar hebben we bij de inrichting van het restaurant uiteraard rekening mee gehouden.”  

Wie een Brabantse culinaire avond wil beleven, moet daar wel wat voor over hebben: het kost maar liefst 75 euro per persoon. Het pop-up restaurant is op en van 2 tot en met 22 december in het oude belastingkantoor.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief