Haven kerstverlichting
Haven kerstverlichting (Foto: Perry Roovers)

Kerst verovert de stad: dit is er te doen

  Cultuur

BREDA - De Sint is de stad uit, terug naar het warme Spanje. De kerstman heeft zijn plek al weer ingenomen. Dat is te zien in Breda, in de binnenstad én daarbuiten: een overzicht van kerstmarkten én kerstactiviteiten in de stad de komende weken.


KerstSTEKtakel (zaterdag 08 december)

Van 15.00 uur tot 20.00 uur organiseert STEK op de Veilingkade een kerstmarkt met alles wat je daar wilt zien: vuurtjes, glühwein, workshops, wintergedichten en live muziek. Laat je op het KerstSTEKtakel verrassen en inspireren door verschillende creatieve ondernemers van STEK.

Winterspoor - kerstmarkt met ballen (8 en 9 december)

Dit weekend is het zover en wordt Breda Centraal Station omgetoverd tot kerstkadomarkt Winterspoor. Op het station staat een gezellige kerstmarkt met ballen! De kerstmarkt met ballen bezoek je op zaterdag van 12.00 uur tot 20.00 uur en zondag 9 december van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Kerstmarkt Teteringen ( 9 december)

Zondag 9 december organiseert in 't Web een kerstmarkt inclusief live muziek van 10.30 uur tot 18.00 uur. Voor de kinderen is er een springkussen. Kom gezellig struinen langs de kramen of geniet van een winterse glühwein of kom snert. Er zal live muziek worden verzorgt door onder andere gitaarschool Hilda van Veen, Keihardere en Kennieharder. Het dansoptreden zal worden verzorgt door de dansschool Eigenwijz-r.

Kerstmarkt Breda College (13 december)

Op het Breda College aan de Heusdenhoutsestraat wordt op donderdag 13 december weer de jaarlijkse kerstmarkt gehouden. Alle leerlingen van het Breda College leveren een bijdrage aan de kerstmarkt door zelfgemaakte spullen te verkopen, of door activiteiten aan te bieden. Er zijn heerlijke versnaperingen aanwezig en een kerstkoor. De opbrengsten van deze avond zijn t.b.v Stichting AAP, Stichting Metakids en Save the Children. De kerstmarkt gaat open om 18:30 uur en duurt tot 20:30 uur.

Kerstmarkt Heuvel (14 december)

Op vrijdag 14 december houdt locatie Heuvel van Thebe aan de Donatello een kleine kerstmarkt. De kerstmarkt is van 15.00 uur tot 19.00 uur In de Plaza. Bij deze markt kun je terecht voor leuke artikelen, zoals kaarten, kerstversiering en zelfgemaakte artikelen van een handwerkgroep en breigroep uit Goirle. Ook zijn er kleine kerstcadeautjes, een kerststukje voor op tafel en sieraden te koop.

Betoverend Breda (14 december t/m 6 januari):

Betoverend Breda behoort tot een van de meest interessante en leuke evenementen in de winterweken, compleet met schaatsbaan op de Grote Markt. De echte publiekstrekker van dit jaar is Careltje, een verhalen vertellende kerstboom. Careltje woont al eeuwen lang onder de Grote Markt en vertelt wat hij allemaal heeft gezien in de stad.

Kerstmarkt Ginneken (zaterdag 15 en zondag 16 december)

Wanneer je echt de stad en haar inwoners wilt leren kennen, dan moet je de 25e editie van de Kerstmarkt in Ginneken bezoeken. In de voorgaande jaren trok de kerstmarkt ongeveer 20.000 bezoekers. Dit jaar staan er weer ruim honderd kraampjes klaar met lekkernijen en unieke cadeaus. Er gaat een arrenslee door de straten van het Ginneken, er is een oliebollenkraam en een draaimolen voor de kleinsten. De kramen zijn beide dagen geopend van 12.00 uur tot 20.00 uur.

Kerst op het Begijnhof (zaterdagavond 15 december)
Wil je terug naar de 16e eeuw? Bezoek dan het sprookjesachtige Begijnhof. Voor de derde keer organiseert het Begijnhof Breda de activiteit ‘Begijnhof bij kaarslicht’. Op zaterdagavond 15 december blijft de poort van het 16e-eeuws hof open tot 22.00 uur. Het Begijnhof zal worden verlicht met meer dan 2.000 kaarsen, terwijl de gevels worden aangestraald met ledverlichting. Op die historische binnenplaats verzorgt de Koninklijke Zangvereniging Bredaas Mannenkoor een drietal petit concerten om 19.15 uur, 20.15 uur en 21.15 uur bestaande uit sfeervolle kerstrepertoires.

Princenhage Fonkelt (15 december)

Op zaterdag 15 december organiseert Stichting Evenementen Princenhage het jaarlijks terugkerend evenement: Princenhage Fonkelt. Tijdens het evenement vinden kinderactiviteiten zoals koekjes versieren, schminken, kerststukjes maken plaats. Daarnaast is er een curlingbaan waar de kinderen mogen proeven van wat curling is. Aanmelden hiervoor is verplicht via www.stichtingevenementenprincenhage.nl. De kerstmarkt is van 12.00 uur tot 21.00 uur.

Belcrum Wintermarkt (15 en 16 december)

Voor de vijfde keer organiseren vrijwilligers uit de wijk de jaarlijkse Belcrum Wintermarkt. De Speelhuislaan verandert in een magische winterwonderland. Er zijn verschillende optredens en er is van alles te zien en te beleven. Zo zijn er creatieve workshops voor kinderen, livemuziek, verhalenvertellers. Op het winters terras kun je genieten van hapjes en drankjes. 

Staat jouw kerstmarkt er niet bij? Mail dit dan naar redactie@bredavandaag.nl en plaats het in de agenda op de website.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief