Foto: Screenshot Youtube Bram

Filmfestival studenten BUAS in Pathé Breda

  Cultuur

BREDA - Vijf tweedejaarsstudenten van de opleiding media & entertainment management van de Breda University of Applied Sciences (BUAS) houden dinsdag een filmfestival in Pathé Breda.


Tijdens dit filmfestival worden acht shortfilms vertoond. Dit zijn films die gemaakt zijn door vierdejaars productiestudenten van de BUAS. “Het filmfestival is een event waar veel jonge talenten, docenten, acteurs en ervaren professionals uit de filmindustrie bij elkaar komen”, vertelt Yile Jin, een van de organisatoren.

Studenten van de opleiding media & entertainment management werken vaker aan dit soort events. “Wij organiseren nu dit festival en een andere groep organiseert weer iets anders. Dit kunnen andere events of open dagen zijn.”  Deze groep studenten is bijna drie maanden bezig geweest met de voorbereiding van het filmfestival.

Aan het eind van het filmfestival worden er vier Awards uitgereikt. Dit zijn de Awards voor Best Film, Sound, Screenplay en Cinematography. “De verwachting is dat er ongeveer 230 bezoekers afkomen op het festival dit jaar.”

Jin is de zenuwen nu nog de baas. “Maar hoe dichterbij het festival komt hoe moeilijker het wordt om deze in bedwang te houden. Het is toch de eerste keer dat wij als groep een event organiseren.”

Het filmfestival begint dinsdag om 09.00 uur in Pathé Breda en duurt tot ongeveer 12.15 uur.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief