De Blueskroegentocht.
De Blueskroegentocht.

Blueskroegentocht slaat jaartje over

  Cultuur

BREDA - De traditionele Blueskroegentocht slaat de editie 2019 over. Dat laat voorzitter Jurgen Blommaert van Stichting Rhythm & Blues (SRBB) weten. De editie van dit jaar stond gepland voor het laatste weekend van januari.


Het bleek lastig om voor deze 23e editie een compleet programma te realiseren. “We hadden te weinig aanmeldingen vanuit de horeca”, stelt Blommaert. Omdat de horeca niet of te laat reageerde, laat de voorzitter weten. “Dat kan ook liggen aan de manier waarop wij de horeca hebben benaderd”, steekt hij de hand in eigen boezem.

SRBB stuurde in december een mail met een aantal vragen. “Over wat ze willen uitgeven, wanneer ze een band zouden willen, of wij iets moeten regelen en of ze dat zelf doen?”, vertelt de bluesliefhebber. “Dat is natuurlijk ook een drukke periode.”

Voor de editie van 2020 gaat SRBB het anders aanpakken. “Toch maar weer persoonlijk, zelf bij de kroegen langs, net als vroeger. We hebben misschien teveel vertrouwd op de mail en social media.”

Ondanks dat er geen Blueskroegentocht is, staan er toch wel wat bands in cafés op 25 en 26 januari. “Maar dus niet onder de noemer van de tocht”, vertelt Blommaert. Bands staan er in onder meer Catch 22 (vrijdag en zaterdag), Café le Petit (zaterdag) en Café Bel Air (vrijdag).FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief