Bredase filmmaker start crowdfunding voor duikbootthriller Buoyancy

  Cultuur

BREDA – Een sociologie studente die wordt meegevraagd voor een tocht op een onderzeeër. Dat is het scenario uit de pen van de Bredase filmmaker Roel Leijten. Leijten wil met een crowdfunding zijn droom om een speelfilm te maken laten uitkomen.


De rol van de studente Amelia Anderson wordt gespeeld door de Engelse actrice Rebecca Finch. Zij speelde eerder in The Take Down. Amelia Anderson is een ambitieuze studente die bezig is met het afronden van haar studie Moderne Sociologie. Tijdens een lezing komt ze Nicholas Hallberg tegen, een schatrijke tech- ondernemer die zich inzet voor een betere wereld. Deze rol wordt gespeeld door de Duitse acteur Michael Wagner. Hij is bekend van de film Sajjan Singh Rangroot. Hij presenteert zijn laatste project: een low- budget onderzeeër die zich zonder gebruik van fossiele brandstoffen voort kan bewegen over de wereld.

Amelia wil voor haar studie onderzoeken wat langdurige eenzaamheid met een mens kan doen op sociaal psychologisch vlak. Wanneer ze wordt uitgenodigd voor een meerdaagse tocht op de onderzeeër komt ze erachter dat er zich aan boord meer afspeelt dan ze in eerste instantie had verwacht.

Leijten vertelt dat het feit dat alles zich afspeelt in een kleine ruimte ervoor zorgt dat je als maker creatiever moet omgaan met het verhaal. "Ik houd er zelf van wanneer er een bepaalde gelaagdheid zit in een film en het metaforische duiken zal dan ook als thema dienen voor deze 'mindtrip''. Om deze film in productie te laten gaan wordt er gezocht naar een financiële bijdrage in ruil voor tegenprestaties. "Dit kunnen bijvoorbeeld een kaartje voor de première of een bezoek aan de set zijn."  

De Engelstalige film wordt opgenomen in Nederland en België. Volgens de planning staat de film gepland voor het tweede kwartaal van dit jaar. De realisatie van dit crowdfundingproject komt mede tot stand door een bijdrage uit de impulsgelden van Provincie Noord-Brabant en door advies van Kunstloc Brabant.

Leijten is een onafhankelijk filmmaker. Voor diverse organisaties maakt hij eerder al commerciële video's, maar hij werkt ook graag aan zelfgeschreven, fictieve films. In 2018 heeft hij in Los Angeles een korte film gemaakt en is hij begonnen met het schrijven van 'Buoyancy'. Deze film moet  zijn speelfilmdebuut worden. Geïnspireerd door hedendaagse filmregisseurs als Denis Villeneuve, Christopher Nolan en David Fincher, maar ook oudere generatie filmmakers als Alfred Hitchcock, Stanley Kubrick en Andrej Tarkovski hoopt hij met Buoyancy een unieke cinema experience te creëren.

Voor meer informatie bezoek cultuur.talentboek.nl/buoyancy

 

FOTOSERIES 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief