v.l.n.r. prijswinnaars Rowan van den Boomen & Tommy Heeffer en Lidwien Hupkens van Stichting Vrienden Podiumkunsten Breda.
v.l.n.r. prijswinnaars Rowan van den Boomen & Tommy Heeffer en Lidwien Hupkens van Stichting Vrienden Podiumkunsten Breda. (Foto: Podium Bloos)

Tommy Heeffer en Rowan van den Boomen winnen Gouden Thermometer 2019

  Cultuur

BREDA - Tijdens de 11e editie van Festival 39Graden in Podium Bloos hebben Tommy Heeffer en Rowan van den Boomen zondag 10 februari de Gouden Thermometer van 2019 gewonnen. Dit is een stimuleringsprijs voor meest in het oog springende voorstelling van Festival 39Graden.


Tommy Heeffer en Rowan van den Boomen kregen de prijs dit jaar met de dansvoorstelling Dear Life, die onderdeel was van de Urban Route. Tommy en Rowan winnen een productiebudget van 750 euro voor de ontwikkeling van een nieuwe voorstelling. De prijs is mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden Podiumkunsten Breda. De jury bepaalt de selectie op basis van criteria als zeggingskracht, authenticiteit, spel-kwaliteit en decor gebruik. Een van de voorwaardes is dat de jongeren zelf het stuk hebben gemaakt.

De jury, bestaande uit  Mees Walter (vierdejaars student Toneelacademie Maastricht), Olle Paap (eerstejaars student ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem), Anna op de Weegh (eerstejaars student ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem) en Elise Reiniers (student Albeda Danscollege), stelt dat Tommy Heeffer en Rowan van den Boomen een sterk performanceduo zijn. “Zeker gezien hun jonge leeftijd en beschikken over een goede techniek. Ieder hebben ze een eigen bewegingskwaliteit, die ze goed weten in te zetten zonder daarbij elkaar te verliezen.”

De jury prijst hen vooral om hun veelzijdigheid. “Er werd goed gebruik gemaakt van de ruimte, de muzikaliteit was terug te zien in hun hele lichaam en hun expressie was integer en oprecht. Een erg verzorgde en energieke dansperformance. Kortom, een duo met veel potentie.” De overige twee genomineerden waren Defenestration en Elisa Costa.  

Het festival vond afgelopen weekend plaats in Podium Bloos. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief