De Grote Kerk kan weer oranje kleuren.
De Grote Kerk kan weer oranje kleuren.

Koningsdag en -nacht terug in binnenstad Breda

  Cultuur

BREDA - Na een aantal jaren afwezigheid is het weer een feit. Koningsdag en -Nacht komen terug in de binnenstad van Breda. De intensieve samenwerking tussen KHN Breda en Gemeente heeft ertoe geleid dat het dit jaar weer mogelijk is.


Op de St. Janstraat, Kerkplein, Havermarkt en aan de Haven komen diverse podia met daarop live/muziek en ook DJ`s. Johan de Vos en Ben Sprenkels zijn als bestuursleden van KHN Breda zeer tevreden met deze uitkomst. "Het had wat voeten in aarde maar door de positieve blik vanuit alle partijen, ondernemers, gemeente, leveranciers is het toch mogelijk om dit jaar weer een feestje te maken van Koningsdag. We zijn als KHN Breda blij dat we onze functie als smeerolie tussen de verschillende partijen weer hebben kunnen laten zien.''

"Op de Grote Markt draaien de ondernemers gewoon terras", geeft De Vos aan. "Bij de cafés daar kan we wat binnen georganiseerd worden. Dit jaar zien we als een nulmeting, wellicht dat er volgend jaar dan wel een podium kan komen."

Daan Quaars, wethouder evenementen is blij met deze uitkomst: 'Met de juiste spirit kun je samen de mooiste dingen doen. Gaaf dat het dit jaar is gelukt om voor zoveel mensen Koningsnacht en -dag weer terug te brengen in onze mooie binnenstad. 

"Na jaren afwezigheid komt ook de Koningsnacht terug. We hebben als KHN ook bewust contact gezocht met de Wijkraad en daarmee gesproken over deze plannen", aldus De Vos en Sprenkels. "Voor iedereen die in de buurt woont van deze locaties zal gedurende de twee dagen een apart telefoonnummer beschikbaar zijn voor eventuele vragen en opmerkingen, goede communicatie, daar hechten wij veel waarde aan. Aangezien het dit jaar op vrijdag en zaterdag valt zal er qua bereikbaarheid voor de binnenstad an sich niets veranderen."

Beide bestuursleden hopen dat dit deze editie de fundering is voor de komende jaren in samenwerking met de diverse partners. ''We hopen dat Breda weer kan gaan genieten van een Koningsdag en -nacht, zoals ze altijd gewend zijn geweest.''

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief