Logo bredavandaag.nl
Foto: Archief

Achtste editie Groot Roparun Dictee Breda in Stedelijk Gymnasium

  Cultuur

BREDA - Voor de achtste keer wordt woensdagavond in het Stedelijk Gymnasium het Groot Roparun Dictee Breda gehouden. Al het activiteitengeld wordt gebruikt om iets te doen voor mensen met kanker. 


Woensdagavond wordt in verschillende categorieën gestreden om een trofee en diverse prijzen. De categorieën zijn 'cracks' en 'liefhebbers'. Vanuit heel Nederland en Vlaanderen hebben zich cracks aangemeld; Onder hen ook winnaars van het Nationaal Dictee. Na afloop van het dictee krijgt iedereen (discreet) zijn/haar eigen werk terug. Alleen van de winnaars wordt bekend gemaakt met hoeveel fouten zij zijn geëindigd. De moeilijkheidsgraad van het dictee ligt iets onder dat van het Nationaal Dictee. 

Het dictee wordt voorgelezen door beeldend kunstenaar en auteur Yvonne Né. De jury staat onder voorzitterschap van docent Marie-José Staps. Het dictee begint om 20.00 uur. Na afloop van het dictee is er een naborrel om ervaringen uit te wisselen. Ook worden dan de prijzen uitgereikt.

De Roparun zamelt met deze activiteit geld in om iets te kunnen doen voor mensen met kanker. Alle betrokken partijen werken zonder belangen mee aan dit initiatief.

Bregje Kop


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief