Foto: Wijnand Nijs

Eerste namen Breda Barst: blackwave, Bjørn Berge en Navarone

  Cultuur

BREDA - Breda Barst heeft deze woensdag de eerste namen bekendgemaakt. Navarone, Warhola (BE), blackwave. (BE), Fata Boom, Bjørn Berge (NOR) en RUV staan op zaterdag 14 en zondag 15 september in het Valkenberg.


De Nijmeegs-Amsterdamse rockband Navarone werd het afgelopen jaar in één klap bekend bij het grote publiek dankzij hun deelname aan The Voice of Holland. Natuurlijk kent de trouwe Breda Barst-bezoeker de band al van eerdere optredens op het festival. Ook met Warhola (BE) kon het Bredase publiek eerder al kennis maken, namelijk tijdens hét Belgische festival van Nederland Ik Zie U Graag. Deze band, vernoemd naar popart kunstenaar Andy Warhol, is een echte aanrader voor liefhebbers van Oscar and The Wolf, Jamie Woon en Chet Faker. 

Een andere muzikale parel van onze zuiderburen is het hiphop duo blackwave. (BE). De jazzy beats van Willem Ardui en de soulvolle flow van rapper Jaywalker doen denken aan de oldschool, laidback hiphop uit de jaren '90. Ook het extravagante Fata Boom is dit jaar op Breda Barst te vinden. De trippy nummers van de debuutplaat 'CONSTRICTED' staan garant voor een feestje. RUV verovert als een stevige oostelijke wind het Nederlandse rocklandschap. Verwacht van deze band een vurige show vol snoeiharde, eigenzinnige rock. Natuurlijk is er ook aan de blues liefhebbers gedacht. De Noorse gitaarvirtuoos Bjørn Berge is terug met nieuw werk. Zijn album 'Who Else?' zag begin 2019 het licht. 

FOTOSERIES