Tom en Jame tijdens optreden
Tom en Jame tijdens optreden (Foto: Marvin Slaats)
djclash

Tom en Jame: 'Dancetour was een enorme boost voor ons'

  Cultuur

BREDA - Vanaf 25 april kunnen alle aanstormende talenten zich inschrijven voor de DJ Clash van Dancetour. In de aanloop hier naartoe spraken wij Bredase oud-winnaars. Hoe is het nu met ze? Vandaag Tom en Jame.


Jullie hebben in 2013 de DJ Clash gewonnen. Waarom hebben jullie je destijds opgegeven?
Wij hebben ons opgegeven voor de Dancetour DJ Clash toentertijd, omdat wij zelf al vaak bezoekers waren van Dancetour zelf. We Kenden dus de sfeer van het festival en elk jaar als we er als bezoeker stonden was het echt een droom van ons om daar te draaien! Toen we als duo gestart waren samen leek dat het perfecte moment om mee te doen. We maakten ook eigen producties die al uitkwamen op labels dus dat voelde als een steuntje in de rug.

Hoe hebben jullie de DJ Clash ervaren?
De DJ clash was erg spannend! Vooral aan het begin het grote stemmen regelen was zenuwslopend. Iedereen leefde wel heel erg mee en hadden ook flink wat stemmen opgehaald. De echte DJ Clash battles hadden we goed voorbereid, maar op de avond zelf wel zenuwslopend. Super leuk wel dat allemaal mensen mee waren gekomen om ons aan te moedigen, dat gaf wel echt een wedstrijd gevoel. Met uiteindelijk een echt The Voice Of Holland momentje bij de uitslag! 

Wat heeft de DJ Clash jullie gebracht/hoe kijken jullie er nu op terug?
Het winnen van de Dancetour contest en het draaien tijdens Dancetour natuurlijk waren echt een enorme motivatie boost voor ons. Dit smaakte zeker naar meer en sindsdien Het winnen van de DJ Clash smaakte naar meerzijn we keihard gaan werken om ons te bewijzen als act! Ook het winnen van de contest was een mooie mijlpaal en stond goed op ons DJ cv, dus het leverde zeker naderhand ook kansen voor ons op. Wat ook een echt pluspunt voor ons was, was het netwerken tijdens de dag zelf. Hebben hier connecties opgedaan waar we tot de dag van vandaag nog mee samen werken. 

Wat voor tips zouden jullie toekomstige deelnemers willen geven?
Bereid je gewoon heel goed voor! Zorg dat je je set een paar keer oefent zodat je tijdens de contest niet voor verassingen komt te staan. Ga ook even na op wat voor tijd je draait stel je wint de contest. Pas je set hier ook een beetje op aan. Het heeft namelijk geen zin om een keiharde knalset te draaien tijdens de battles, want dat is niet echt representatief voor op de dag zelf. Als DJ moet je ook rekening houden met de totale opbouw van de line-up en als je als eerste act op zo'n dag al keihard staat te draaien en na je staat een techhouse DJ bij wijze van spreken, dat is voor het publiek ook niet altijd relaxt!

Vanaf 25 april kunnen talenten zich aanmelden via dancetour.nl/djclash.

FOTOSERIES