Hartje Ginneken, zaterdag 1 september 2018.
Hartje Ginneken, zaterdag 1 september 2018. (Foto: Jorn Baars)

Hartje Ginneken al uitverkocht: 'Super trots'

  Cultuur

GINNEKEN - 'Buurtfeest' Hartje Ginneken is vier maanden voordat het feestje gevierd wordt al uitverkocht. Initiatiefnemers Joris Joosen en Johan de Vos zijn 'super trots'. "Het is voor het eerst."


De afgelopen jaren, met toppers als Guus Meeuwis en Golden Earring op het Schoolakkerplein, bleven er telkens twee- tot driehonderd kaarten beschikbaar. "Dit is het resultaat van jarenlang bouwen aan het feestje voor de buurt", denkt Johan de Vos. "Uiteraard in combinatie met de line-up."

Dit jaar wisten de organisatoren een compleet Nederlandstalige line-up te strikken. André Hazes, Tino Martin, Jeroen van den Boom, Van Dik Hout, Ruth Jacott en Xander de Buisonjé staan 7 september op het Schoolakkerplein.

"Maar het gaat de bezoekers ook vooral om de gezelligheid, met een biertje naar leuke muziek luisteren en feesten", weet De Vos. Het is een permanente ontmoeting met bekenden, voor de bezoekers. "De eerste vierduizend kaarten gingen naar de buurt en daaromheen, meer dan negentig procent komt uit Breda of directe omgeving. Het is echt een feestje voor Breda en het Ginneken, dat willen we ook echt vasthouden."

7 september komen er 7000 bezoekers naar het Schoolakkerplein. Meer passen er niet op. "Maar verhuizen doen we niet. De plek hoort bij Hartje Ginneken. We heten ook niet voor niets zo."

FOTOSERIES