Foto: Ronald de Bruijn

Arrestatieteam te spotten in het Ginneken: opnames Undercover in volle gang

  cultuur

BREDA - De acteurs van de populaire Netflix-serie Undercover zijn aangekomen in Breda. Vanochtend om 6.30 startten de opnames in de huiskamer van de Bredase Ronald aan de Keermanslaan in het Ginneken. Later vandaag wordt er ook nog gefilmd op het Schoolakkerplein en bij de Koepel.


De huiskamer van Ronald staat al sinds vanochtend vroeg helemaal op zijn kop. De crew van de Netflix-serie Undercover stond al om 6.30 uur op de stoep met vrachtwagens vol met spullen voor de opnames. "Dat gaat echt enorm snel allemaal. Mijn hele interieur moest de woonkamer uit en werd vervangen door spullen van hun. Ze hebben allemaal lampen bij, de huiskamer ligt vol scherven en wapens, en ze hebben ook zo'n tentje opgezet buiten. Het is best wel spannend allemaal", vertelt Ronald enthousiast.

De Bredanaar vindt het een hele eer dat de opnames vandaag in zijn huis plaats vinden. "Ik kreeg een aantal weken geleden een brief in de bus dat hier opnames van undercover zouden zijn, en dat ze graag in mijn woning zouden filmen. Dat leek mij wel leuk, dus ik heb toen gereageerd op dat verzoek. Ze zijn toen vier keer langs geweest om alles hier te bekijken, en vandaag zijn dan eindelijk de opnames." Waarom de keuze nou van alle huizen in Breda precies op zijn woning is gevallen, is voor Ronald ook een raadsel. "Ja, ze zochten een typisch Nederlands huis. Een rijtjeswoning. Maar die zijn er in Breda natuurlijk wel meer. Ik heb geen idee waarom van alle huizen de mijne precies is uitgekozen, maar ik vind het in ieder geval wel erg leuk!"

Eén van de scenes die vanochtend bij Ronald werd gefilmd was een inval van een arrestatieteam. In de scene speelde onder andere Juda Goslinga. De grote namen van de serie, zoals Frank Lammers, Anna Drijver, Tom Waes en Elise Schaap, waren er niet bij. Maar volgens Ronald zijn ze vanmiddag nog wel in Breda te spotten. "Bij mij filmen ze ongeveer tot 12.00 uur. Daarna filmen ze nog op het Schoolakkerplein en vanmiddag staan er ook nog opnames bij de Koepel gepland. Daar zijn Frank en Elise volgens mij wel bij."

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief