video

BredaVandaag Jazz tips: Magische gitaren, boogie en blues

  Cultuur

BREDA - Zoveel optredens en zoveel verschillende genres. Voor muziekliefhebbers en Breda JAzz bezoekers die niet kunnen kiezen, pikt BredaVandaag er dagelijks drie uit. Dit zijn onze drie tips voor de donderdag.


Les Guitares Magiques (BE)
Locatie: Landgoed de Klokkenberg podium - Willem Merkxtuin
Tijdstip: 15:45 - 17:15

Een Belgisch trio dat vroege jazz-, blues- en wereldmuziek uit de Interbellum-periode speelt. Verwacht Hawaïaanse steel guitars, dromerige en rondspoken melodieën, hete swing, maar ook Zuid-Amerikaanse walsen en tango’s.

Wax & Boogie (ES)
Locatie: Holland Casino podium - Grote Markt Zuid
Tijdstip: 19:00 - 21:15

Van deze vijfkoppige Spaanse band kun je boogie, rhythm & blues en swing verwachten. Hete sferen en hoge energie dus op het podium en in het publiek!

B.B. & the Blues Shacks (DE)
Locatie: Honda Jazz podium - Grote Markt Midden
Tijdstip: 22:15 - 00:00

It’s blues time! En laat dat nou net de stijl zijn waar deze jongens wel raad meer weten. Al 25 jaar touren zij over de hele wereld met een mix van rhythm & blues en een vleugje ‘sixty soul’. De BB’s houden van hun muziek en de optredens worden zo deskundig gebracht dat ook de Amerikanen nu hun petje afnemen voor deze Duitse band. Talrijke onderscheidingen heeft deze Duitse band al ontvangen, zoals de ‘Duitse Blues Award’ en de titel ‘Beste bluesband in Europa’ door de Franse muziek redactie, hun CD ‘Unique Taste’ werd met ‘Preis der Deutschen Schallplattenkritik’ bekroond.

FOTOSERIES