De FietsFiesta in 2018.
De FietsFiesta in 2018. (Foto: Avner van der Westen)

FietsFiesta: 'Het tofste fietsfeestje van Nederland'

  Cultuur

BREDA - Het wordt volgens de organisatie 'het tofste fietsfeestje van Nederland: De FietsFiesta die zaterdag 22 en zondag 23 juni rond Pier 15 gehouden wordt. Dit event combineert sportieve en culturele events voor iedereen die gek is van fietsen.


Racers, mountainbikers, gravelrijders en stadsfietsers kunnen zich uitleven in een van diverse tochten. Op het terrein, dat is ingericht als festivalterrein voor jong en oud, staan foodtrucks, E-cruisers, lowriders en zijn exposities van Stadsarchief en 076fietst. Daarnaast zijn er BMX-demo's en viert Pier 15 het zomerfeestje Haveneiland.  Ook is het skatepark alleen dit weekend geopend voor alle disciplines.

Wielerfanaten kunnen dit weekend al een voorproefje nemen van de route die de renners van de Vuelta komend jaar gaan rijden, vertelt Tanja Steenhorst, initiator van FietsFiesta. "We zien dat de nieuwsgierigheid naar het Spaanse feest leeft! Er is zowel van inwoners als daarbuiten interesse in de rit 'Spaans Fiesta', een 90 of 190km tocht voor wielrenners over de wegen waar volgend jaar de Vuelta wordt gereden."

Maar FietsFiesta zoekt de verbinding tussen alle fietsers. De mountainbike tocht 'Zandhappen' (45km bikkelen) is zeker ook in trek. "Het lijkt mij supertof om tijdens het weekend al die sub-scenes samen te zien. We hebben dus dadelijk mountainbikers, lowriders, wielrenners, stadsfietsers en gravelrijders die nagenieten van hun sportieve uitdaging op het festivalterrein op Pier15 en samen met kids en cultuursnuivers genieten van een biertje, burger en de beats van het zwoele zomersfeestje van Haveneiland."

Ook voor de kinderen zijn er diverse activiteiten. Zoals steplessen in de skatehal of lekker buiten. Na het succes van vorig jaar hebben we ook dit jaar zaterdagmiddag en zondag de hele dag Max Snijders (nr 3 van Nederland!) weer gestrikt voor steplessen, supertof voor stoere kids!  

Inschrijven via de verschillende tochten van via www.fietsfiesta.nl, waar ook het volledige programma staat. Registratie ter plekke is ook nog mogelijk, mits er nog plaatsen beschikbaar zijn.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief