Foto: The Stigma Project

Foto-expositie "The Stigma Project" over hiv nu ook te zien in Breda

  Cultuur

BREDA - In haar strijd om het stigma rondom hiv te doorbreken reist fotograaf Marjolein Annegarn, zelf hiv-positief sinds 1986, deze zomer door heel Nederland met haar foto-expositie 'The Stigma Project'. Vanaf 12 juli t/m 25 juli is de expositie te zien op het Chasséveld in Breda.


In Nederland leven er naar schatting 23.100 mensen met hiv. Toch heerst er nog altijd een stigma rondom hiv. Verouderde denkbeelden bij het publiek veroorzaken deze vooroordelen. Aan deze vooroordelen wil fotograaf Marjolein Annegarn, zelf hiv-positief sinds 1986, iets doen. Daarom brengt zij deze zomer  haar foto-expositie 'The Stigma Project' naar het Chasséveld in Breda. Van 12 juli tot en met 25 juli is de expositie te daar te zien. 

De expositie toont onherkenbare portretten van achttien hiv-geïnfecteerde Nederlanders. Ze zijn onherkenbaar omdat zij zich niet vrij voelen om open te zijn over hun hiv-status. Ze worden op afstand gehouden door familie, buren, werkgevers en collega's. Soms zijn er mensen die overdreven hygiënische maatregelen nemen. Zelfs in de zorg hebben mensen die leven met hiv nog te maken met verouderde denkbeelden. In het boek dat Annegarn in het kader van de expositie maakte, vertellen de geportretteerden over het stigma waar ze regelmatig mee te maken hebben.   

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief