Momenteel wordt Tour du Jour nog op de plek opgenomen
Momenteel wordt Tour du Jour nog op de plek opgenomen (Foto: Henk Voermans)

Nieuwe hotspot in Breda: speciaalbier, Jeu de Boules en silent disco bij 'De Biertuin'

  Cultuur

BREDA - Binnenkort is Breda weer een hotspot rijker. De mannen van Local Motion (Organisator van o.a. Haveneiland, Club Spock en Planet Disco) sloegen de handen ineen met Ivo Scheffer (voormalig Café de Bommel) en René de Vos (Café de Huiskamer), om vanaf 3 augustus de Visafslag bij de Haven om te toveren tot een heuse biertuin.


"We lopen al jaren langs de Visafslag de stad in of bijvoorbeeld naar Dok 19", laat Maarten Lammertink van Local Motion weten. "We hebben het altijd al jammer gevonden dat er nooit echt werk van gemaakt is wat gezelligheid er onder te krijgen." Maar binnenkort krijgen de mannen de kans om daar verandering in te krijgen. Drie maanden lang zijn bezoekers van De Biertuin welkom voor verschillende biertjes, een potje Jeu de Boules en gatherings zoals een silent disco. "Twee jaar geleden zijn we tijdens carnaval begonnen met een silent disco", vertelt Lammertink. "Afgelopen jaar hebben we dit weer gedaan en ook tijdens Jazz hebben we een silent disco georganiseerd", zegt hij. "Dat was een instant succes. Die houden we er dus graag in."

Om een grotere doelgroep aan te spreken hebben de mannen er ook voor gekozen om Jeu de Boules naar De Biertuin te brengen. "Daarbuiten doen wij het zelf ook graag en het is altijd leuk als er wat activiteit en beweging is naast de bar."

Triggeren

Over de concurrentie maakt Lammertink zich niet zo druk. "Ik denk dat meerdere plekken en initiatieven elkaar alleen maar versterken", zegt hij. "Hoe meer mensen de deur uit gaan voor een borrel of dansje des te beter!" Lammertink denk dat de prominente plek, waar De Biertuin zich gaat vestigen, een groot voordeel oplevert. "We hopen de toevallige passant te kunnen triggeren voor een biertje", zegt hij. "of 2."

Tot 28 juni heeft 'Tour du Jour' zich nog gevestigd achter de zuilen van de Visafslag. Daarna is het de beurt aan De Biertuin om iets te maken van de Visafslag. De opening van De Biertuin vindt plaats op zaterdag 3 augustus.