Bredase Sanne schreef een kinderboek over zwangerschap: 'Hoera! Ik krijg een Brusje!'

  Cultuur

BREDA - Hoe leg je een kindje uit dat hij een broertje of een zusje gaan krijgen? Hoe leg je uit wat er dan allemaal staat te gebeuren en te veranderen? De Bredase Sanne van den Boer heeft het antwoord. Zij schreef het kinderboek 'Hoera! Ik krijg een brusje!' Daarmee bereidde ze haar eigen kinderen voor op de komst van een nieuw broertje of zusje, en hoopt ze nu veel andere kindjes iets mee te geven.


Ik mag kroelen op de bank. En luiers verschonen. Wat een stank! Op mijn tenen kijk ik mee. Kleine handjes. Ik tel er twee. Er komt een mevrouw in een witte jas. Met allerlei spulletjes in haar tas. Als de baby slaapt is er tijd voor mij. En beschuit met muizen. Dat maakt me blij!  Dat is een stukje van de tekst die Sanne van den Boer (27) schreef voor haar kinderboek 'Hoera! Ik krijg een brusje!'. Het boek kan gebruikt worden om de toekomstige grote broer of zus voor te bereiden op de unieke periode rondom de geboorte en de kraamtijd. Daar gebruikte Sanne het zelf ook voor. Zij woont samen met haar man en drie kinderen in Breda en gebruikte haar eigen boek om haar kinderen voor te bereiden op de komst van een nieuw kindje.

'Hoera! Ik krijg een Brusje!' is het zwangerschapsboek voor de allerkleinsten. Dat is hoe uitgeverij Boekscout het nieuwste kinderboek van Sanne van den Boer omschrijft. Het kinderboek is voorzien van illustraties van Sem Brys Het boek is sinds vrijdag 26 juli verkrijgbaar.


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief