Foto: Marleen Hoftijzer

Bredase Marleen signeert haar bijzonder boek 'Can I come over?' in Breda

  Cultuur

BREDA - Een wereldreis maken is voor veel mensen een droom. Maar voor de Bredase Marleen werd het werkelijkheid. En daarbij koos zij niet voor luxe hotels of handige hostels. Zij overnachtte bij meer dan 150 verschillende locals. Allemaal om één vraag te beantwoorden: Wat betekent thuis? Over die bijzondere reis én haar bevindingen schreef ze het boek 'Can I come over'. En zaterdag signeert ze het in boekhandel Libris Buitenlaar aan de Grote Markt.


"Het idee voor mijn boek is ontstaan toen ik de afgelopen jaren mijn buren in hun woonkamers fotografeerde en onderzoek deed naar het gevoel van 'thuis'." Want Hoftijzer woonde in een flatgebouw met veel internationale bewoners. Terwijl iedereen dus 'hetzelfde' huis had, zag dit er in iedere woonkamer compleet anders uit. En dat boeide haar, omdat ze zelf worstelde met wat 'thuis' nou eigenlijk is. De verhalen raakten haar zo diep, dat ze besloot haar project verder uit te breiden. Ze ging op wereldreis, en legde 'thuis' vast over heel de wereld. Daarvoor sliep ze in meer dan honderdvijftig verschillende huizen over heel de wereld.

"Twee weken verbleef ik in de Australische outback bij een koeienboer en vloog mee in zijn helikopter, belandde onverwachts in een kasteel en leefde een week met de Kuna indianen in Panama. Elke ontmoeting bracht me dichter bij mijn eigen zoektocht naar 'thuis'

Publiciteit

De reis van Marleen kon al rekenen op de nodige publiciteit. Zo schoof ze aan bij Zomer met Art en was ze te horen op 3FM. En die publiciteit had ze nodig, want om het boek tot stand te kunnen laten komen startte ze een crowdfunding. Ze had 5500 euro nodig om de eerste 750 exemplaren te kunnen financieren. En dat geld haalde ze binnen. Daarom keert ze op zaterdag 21 september terug naar haar 'eigen' Breda om het boek te signeren bij Libris Buitenlaar. Van 11.00 tot 17.00 kun je er dan een gesigneerd exemplaar bemachtigen. Wil je meer weten over het boek? Ga naar https://www.marleenhoftijzer.com/het-boek/.


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief