podiumbloos
podiumbloos

Bredase toneelverenigingen schitteren in bijzondere voorstellingen tijdens Theater Festival

  cultuur

BREDA - Ben jij een echte theaterfreak? Dan moet je dit weekend bij Podium Bloos zijn. Daar vindt alweer de 29e editie van het Theater Festival Breda plaats. Diverse Bredase amateur toneelverenigingen laten daar hun bijzondere voorstellingen zien. 


Tijdens dit jaarlijks terugkerende weekend in de herfst tonen Bredase amateur toneelverenigingen een breed scala aan speelstijlen. De organisatie noemt de voorstellingen in hun persbericht klein en bijzonder. "Klein, want elk optreden duurt niet langer dan drie kwartier. Bijzonder, omdat ze, in deze vorm, nog niet eerder te zien zijn geweest."

Zaterdagavond
Op zaterdagavond zijn er drie voorstellingen te zien. Het stuk van Theater Achterom gaat over een echtpaar die een ander echtpaar bezoeken. Niet bijzonders, lijkt op het eerste gezicht, maar niets is minder waar. Allure Theatersport gaat juist voor een intermezzo met improvisatietheater. Bij de voorstelling van Teater '77 kom je terecht in een wirwar van intriges, afgunst, verloocheningen en achterdochtige kantoorpraat. Het programma begint om 20.00 uur. Voor slechts 13,50 euro kun je de hele avond genieten. 

Zondagmiddag
Zondagmiddag staat in het teken van familievoorstellingen, geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar. De voorstelling van het Breda's Theater gaat over een klein eiland, waar Koning Flip regeert, maar zijn zus wil het paleis verboden voor kinderen maken. Met De Derde Akte gaan we naar het Circus. Een kappersjongen wil zijn dromen achterna gaan en had liever in het circus gewerkt. De derde voorstelling is al helemaal bijzonder. Deze is door tien spelers van verschillende verenigingen binnen 48 uur vóór aanvang gemaakt. Om 14.00 uur gaat de eerste voorstelling van start. Toegang tot alle drie de voorstellingen kost 7,50 euro. Een kaartje voor één van de drie voorstellingen kost 3,50 euro. 

Kijk voor meer informatie en kaarten hier