Nationale Snertdag: Ook Breda verbindt mensen onder genot van kop erwtensoep | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Erwtensoep.
Erwtensoep.

Nationale Snertdag: Ook Breda verbindt mensen onder genot van kop erwtensoep

  Cultuur

BREDA - Hou jij wel van een lekker kommetje huisgemaakte snert? Dan heb jij even geluk. Het is vandaag namelijk Nationale Snertdag! Tijdens deze dag kunnen mensen onder het genot van erwtensoep met elkaar verbonden worden bij Restaurant Zeezicht.


De tijd van donkere en koude wintermaanden is aangebroken. Hoewel december voor veel mensen een tijd is om naar uit te kijken, zijn er ook Bredanaars waarvoor het geen vrolijke periode is. Zo zijn één op de vier 55-plussers eenzaam tijdens de feestdagen. Om hier wat aan te doen heeft sociaal platform Klup het ludieke evenement: 'de Nationale Snertdag' in het leven geroepen. Hierbij dient de snert als verbindend middel tussen mensen. 

Tijdens de derde 'Nationale Snertdag' worden er zo'n 750 snert-eters op 36 horecalocaties in Nederland verwacht. Restaurant Zeezicht in Breda is er hier één van. Vanaf 16.00 uur kun je daar voor vijf euro een lekker kommetje huisgemaakte snert eten. Geen liefhebber van erwtensoep? Dat is ook geen probleem. Het evenement draait vooral om gezelligheid en ontmoeten. "Door het hele land maken wij met elkaar van een snertdag een feestdag waarbij snert het verbindende middel is. Heel simpel, maar toch effectief en gezellig", aldus organisator Klup. 

Kijk hier voor meer informatie en inschrijven. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief