De expositie heet 'Alle neuzen dezelfde kant op'.
De expositie heet 'Alle neuzen dezelfde kant op'. (Foto: Facebook AKV St. Joost)

Pop-up kunstroute van AKV St.Joost-studenten op braakliggend terrein in Belcrum

  Cultuur

BREDA - Ben je nog op zoek naar een leuk uitje dit weekend? Ga dan een kijkje nemen bij de pop-up kunstroute in de Belcrum. Via een looproute kom je langs allerlei experimentele kunstwerken van afstudeerders aan het AKV St. Joost.


Op het braakliggend terrein tussen Electron en Brack is dit weekend kunst van twintig recent afgestudeerde kunstenaars te zien. Deze twintig kunstenaars hebben vier jaar als klas gefunctioneerd op het AKV St. Joost, waardoor er collectieve vraagstukken aan de oppervlakte kwamen. Deze vraagstukken richten zich voornamelijk op hoe ieders individuele onderzoek deelbaar gemaakt kan worden binnen het grotere geheel. Naast de houding ten opzichte van elkaar en elkaars werk speelt ook de verhouding tot de toeschouwer een belangrijke rol in de tentoonstelling. 'Alle Neuzen dezelfde kant op' richt zich vanuit het experiment op hoe de gegeven architectuur invloed heeft op wat er zich voordoet.

Op basis van de anderhalvemetermaatregel is er een gezamenlijke tentoonstelling op poten gezet. Op het braakliggende terrein is er een looproute gecreëerd langs alle experimentele kunstwerken. De kunstwerken, uiteenlopend van installatie tot performance, vormen samen één werk. De tentoonstelling is vandaag te zien tussen 12.00 en 22.00 uur en morgen tussen 12.00 en 18.00 uur. Toegang is gratis. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief