Foto: Rosa Meininger

Breda krijgt een Comedy Club: ‘Het wordt sowieso lachen’

  Cultuur

BREDA - Het klinkt misschien wat Amerikaans, maar 7 juli is het dan toch echt zover. Op die dag opent de eerste ‘serieuze’ Comedy Club in Breda. De deuren van Holy Moly aan de Torenstraat gaan dan open voor zo’n 90 bezoekers. Maar wat kunnen Bredanaars van deze Comedy Club verwachten?


Comedyliefhebbers kunnen binnenkort hun hart ophalen in Breda. De stad krijgt namelijk een heuse Comedy Club. De club gaat zich vestigen in Holy Moly aan de Torenstraat in Breda. Iedere woensdagavond zullen bekende, en iets minder bekende, artiesten daar het podium bestijgen. “Er zijn al wel een aantal plekken in Nederland waar je stand-up comedy shows kunt bezoeken, maar nog niet in Brabant”, aldus Eveline. “Daarom willen wij het graag ook hier op de kaart zetten.”

Gasten kunnen lachwekkende shows met met hoogwaardige comedy verwachten. “Onze Comedy Club wordt niet zomaar een restaurant dat af en toe omgebouwd wordt tot Comedy Club”, aldus Vesters. “Het wordt een club met hoogwaardige shows en talentvolle comedians.”

De shows worden gegeven in de grote zaal, waar het restaurantgedeelte zit. “Bezoekers van de comedyavond kunnen hun bezoek ook combineren met een diner in ons restaurant.” Per avond zullen er ongeveer 4 tot 5 comedians optreden. “Zij geven allemaal een kort stand-up optreden van zo’n vijftien minuten. Tussendoor is er ook een pauze”, aldus Vesters. “In totaal zal een comedyavond zo’n 1,5 uur duren.” 


Foto: Rosa Meininger

Gasten moeten voor de shows van tevoren, via de kanalen van Holy Moly een kaartje kopen. “Deze zijn altijd 16 euro inclusief servicekosten.” Van tevoren wordt niet bekend gemaakt welke comedians gaan optreden. “Dat houden we graag even geheim!” Momenteel kunnen er, door de geldende coronamaatregelen, zo’n 90 man per avond terecht bij de Comedy Club. “Zij hoeven geen coronatoegangsbewijs te laten zien, omdat iedereen op 1,5 meter van elkaar zit”, vertelt Eveline. “In de toekomst zullen we wel meer mensen tegelijkertijd kunnen ontvangen.”

Of Breda wel klaar is voor een Comedy Club? “Dat denk ik wel ja! Het wordt sowieso lachen.” Wil je op de hoogte blijven van de Comedy Club van Holy Moly? Houd dan de kanalen van Holy Moly in de gaten.

Bregje Kop
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief