<p>De realisatie van een eerdere blind wall, foto ter illustratie</p>

De realisatie van een eerdere blind wall, foto ter illustratie

(Foto: Rosa Meininger)

Een mijlpaal voor Breda: De honderdste muurschildering is in de maak

  Cultuur

BREDA - De Blind Walls zijn in Breda niet meer te missen. In ruim vijf jaar tijd werden tientallen blinde muren omgetoverd tot een kunstwerk dat iets vertelt over de geschiedenis van de stad. En deze zomer bereikt de organisatie een mijlpaal. Dan wordt namelijk de 100ste muurschildering gerealiseerd. Die zal gemaakt worden op twee muren aan het Planciusplein em de Columbusstraat in de Heuvel.

Het internationaal bekende kunstenaars duo Reskate is nu druk met de voorbereidingen voor het ontwerp. Het wordt de eerste schildering van het duo in Nederland, een primeur dus voor Breda. Reskate laat zich inspireren door Marinus Jan Granpré Molière en Frits Peutz, de twee toonaangevende Nederlandse architecten die de wijk De Heuvel in Breda hebben ontworpen. Details over het ontwerp van de schildering blijven geheim tot de onthulling op donderdag 30 september.


De honderdste schildering wordt gemaakt met milieuvriendelijke Graphenstone verf. Deze bijzondere verf neemt tijdens het droogproces CO2 op uit de lucht en draagt dus niet alleen bij aan een mooiere, maar ook een schonere stad.

Mijlpaal
De realisatie van de 100ste schildering is een belangrijke mijlpaal voor het museum op straat. “We verbeelden al ruim vijf jaar de geschiedenis van de stad, en nu schrijven we het zelf,” aldus Dennis Elbers, Directeur Blind Walls Gallery. “We zijn ontzettend trots dat we deze mijlpaal gaan bereiken. De afgelopen jaren hebben we samen met veel bijzondere kunstenaars de stad een beetje mooier kunnen maken. We danken alle betrokken partners, gemeente Breda en vooral de bewoners van de stad voor hun vertrouwen. Deze honderdste schildering is echter geen einddoel, maar een tussenstation op weg naar nog meer schilderingen in de wijken van Breda”.


Om de honderdste schildering te vieren verscheen  afgelopen week een pop-up tentoonstelling over de geschiedenis, architectuur en bewoners van de wijk aan het Planciusplein.


De pop-up tentoonstelling aan het Planciusplein - BredaVandaag

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief