Afbeelding
Foto: KOP KICKSTARTER VOOR KUNST & DESIGNTALENT

Nieuw kunstwerk onthuld in hal Amphia: ‘We willen mensen verbinden’

Door: Hanneke Marcelis Cultuur

BREDA - Wethouder Marike de Nobel onthulde maandag bij Amphia Ziekenhuis het kunstwerk ConnecTable van startend ontwerper Elodie Zwart. Het kunstwerk is te vinden in de centrale hal, rechtervleugel van het ziekenhuis. De ConnecTable daagt bezoekers uit de blokken in een patroon te schuiven. Deze interactieve tafel is ontworpen om verbinding tussen mensen te stimuleren. 

Taal vormt geen barrière omdat de tafel visueel werkt. Elodie Zwart: “Ik geloof dat er voor iedereen een plek is binnen de maatschappij. Het ontwerp is daarom bewust opgebouwd uit vierkantjes, die het hokjesdenken van de maatschappij verbeelden. Hoeveel we ook blijven schuiven en iedereen een andere definitie van mooi heeft, het past uiteindelijk altijd.”

Het kunstwerk komt voort uit een initiatief van de gemeente Breda. Omdat de gemeente jonge kunstenaars graag een kans wil geven zich verder te ontwikkelen, heeft Breda aan KOP, de kickstarter voor kunst- en designtalent gevraagd een student 6 maanden na het afstuderen verder te begeleiden om zo een afstudeerproject met dit thema verder te ontwikkelen. 

Marike de Nobel, wethouder cultuur: “Met de interactieve tafel speelt designer Elodie Zwart goed in op de wens van Breda om mensen samen te brengen. De tafel is niet alleen symbolisch, maar ook zo ontworpen dat het verbinding tussen mensen bevordert. Het zou geweldig zijn als we door middel van de interactieve handeling mensen ontmoeten of een moment van aandacht geven, die we anders straal voorbij waren gelopen.“

Afbeelding