Afbeelding
Foto: BredaVandaag

Via crowdfunding haalde Filmhuis Breda al ruim 11.000 euro op voor apparatuur

Door: Hanneke Marcelis cultuur

BREDA - In het nieuwe Breda Botanique gaat Filmhuis Breda zich vestigen. En dat is een grote stap voor het initiatief dat tot nu toe altijd als een pop-up cinema van locatie wisselde. Om de nieuwe filmapparatuur aan te kunnen schaffen, werd een crowdfundingpagina opgezet. En daarmee is al ruim 11.000 euro ophaald.

Pop-up cinema Filmhuis Breda krijgt eindelijk een vaste, eigen locatie. Na zeven jaar filmevenementen organiseren op diverse locaties, landt het initiatief nu definitief in Breda Botanique. Wanneer de werkzaamheden klaar zijn beschikt Filmhuis Breda over twee filmzalen, één van 30 en één van 50 stoelen. Daarnaast kunnen bezoekers iedere dag in het filmcafé terecht, en In het weekend wordt een diner geserveerd. ’s Zomers is het buitenterras geopend. De nieuwe, vaste locatie is voor het initiatief dat in 2016 begon een droom die uitkomt.

In juni 2023 hoopt Filmhuis Breda officieel te openen. Maar om te kunnen investeren in de beste filmapparatuur, worden filmliefhebbers gevraagd om een donatie te doen. Via Voordekunst is Filmhuis Breda een crowdfundingactie begonnen. “We zijn niet vies van een beetje retro, maar we willen wel de nieuwste van nieuwste films in de beste kwaliteit vertonen. En daar hebben we hightech filmapparatuur voor nodig. Een deel van de kosten kunnen inmiddels ophoesten, maar voor dat laatste deel vragen we jou om hulp”, schrijft Filmhuis op de pagina. En met succes. Er is al ruim 10.000 euro opgehaald. 

Wie doneert, kan kiezen uit verschillende tegenprestaties. Geïnteresseerd? Kijk op https://www.voordekunst.nl/projecten/14313-show-me-the-money