Eigenaar restaurant Riviera trekt toch de stekker eruit

  Economie

BREDA - Eigenaar Perry Reinink trekt de stekker uit restaurant Riviera aan de Nieuwe Haven. De omzetten waren niet hoog genoeg in deze financieel moeilijke tijd om het restaurant succesvol te houden. “Als we een jaar eerder waren geopend hadden we het misschien wel gered”, aldus Reinink.


>> Restaurant Riviera op vakantie of failliet?
>> Restaurant Riviera op vakantie of failliet: vakantie dus

Vorige week zei de horecaman nog dat het restaurant tijdelijk was gesloten omdat het personeel collectief op vakantie was om zo een rustige augustusmaand over te slaan. Twee personeelsleden bij Riviera trokken echter aan de bel bij BredaVandaag.

“Het vaste personeel heeft over juli nog helemaal geen salaris ontvangen”, zeggen beide personeelsleden. Ze willen niet met hun naam worden vernoemd. “Er werd simpelweg gezegd dat daar geen geld meer voor was.

“Het voltallige vaste personeel is op maandag 27 juli naar huis gestuurd met de mededeling dat het salaris niet meer konden worden betaald en dat het bedrijf gesloten werd. Alle persoonlijke bezitten moesten opgehaald worden, en de sleutel van het bedrijf moest ingeleverd worden. Van Reinink hebben we geen reactie meer gehad. Wij zijn nog steeds in afwachting van wat er gaat gebeuren. Ik hoop dat het bedrijf snel failliet verklaard wordt zodat wij het salaris bij het UWV kunnen vorderen”, laat een personeelslid weten.

Reinink bevestigt het verhaal. “Voor mij is het helemaal over, het gaat niet meer open onder mij”, zegt hij. “Ik heb goede hoop dat het restaurant blijft bestaan en snel wordt overgenomen, dat is zeker een reële mogelijkheid. Als de financiële crisis er niet was geweest, was het waarschijnlijk heel anders gelopen”, besluit hij.

Rviera opende in mei 2008 haar deuren. Reinink heeft het bedrijf nog niet failliet verklaard en wacht op een eventuele overname.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief