Zwaargewicht in afslanken naar Breda

  Economie

BREDA – Weight Watchers Benelux heeft besloten haar hoofdkantoor te verplaatsen naar Breda. De afslankspecialist vestigt zich aan de Claudius Prinsenlaan. Er komen ongeveer tweehonderd werknemers te werken.


De komst van het afslankbedrijf is een verdienste van de Regionale ontwikkelingsmaatschappij Rewin. Het Amerikaanse bedrijf voegt in de Breda de kantoren uit Moordrecht en Brussel samen in het nieuwe hoofdkantoor, dat nog in het laatste kwartaal van dit jaar geopend zal worden.

Weight Watchers is beursgenoteerd en heeft wereldwijd een omzet van bijna 2 miljard dollar. De stap naar een kantoor in Breda is voor het bedrijf een efficiency-slag om verder te kunnen groeien, stelt algemeen directeur van Weight Watchers Benelux, Jeanine Lemmens. “Met overigens een tweede voordeel en dat is dat een aantal “dubbels” uit de organisaties kunnen worden gesneden als gevolg waarvan belangrijke kostenvoordelen ontstaan en de organisatie tegelijkertijd vanwege de schaalgrootte veel professioneler in de markt kan opereren”

Bij de keuze voor Breda gaven kosten en centrale ligging in de Benelux de doorslag.