http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/2010-09-20/ontwikkeling-spoorbuurt-afhankelijk-van-terminal
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/2010-09-20/ontwikkeling-spoorbuurt-afhankelijk-van-terminal

‘Ontwikkeling Spoorbuurt afhankelijk van Terminal’

  Economie

CENTRUM – De ontwikkeling van de Spoorbuurt is afhankelijk van de komst van de nieuwe OV-Terminal. Het kloppend hart van het project Via Breda wordt op dit moment aanbesteed.


“En dan gaat het snel”, zegt Bertwin van Rooijen, projectmanager van Via Breda. “Tot nu toe hebben mensen nog niet veel kunnen zien van wat er met het station gebeurt, maar de aanbestedingen zijn nu in volle gang.”

Ook het terrein van Van Gend en Loos, waar straks de rechtbank en het World Trade Center moeten komen, wordt op het moment gesaneerd. De grond is vervuild door jarenlang intensief gebruik. “Ontwikkelaars willen zeker weten dat die OV-Terminal er eerst landt”, meent Van Rooijen. “Nu die van de grond komt, zullen ontwikkelaars zich ook wel melden”, verwacht de projectmanager.

Nieuwbouwproject ‘De Hoven’, nu nog een grasveldje en parkeerplaats aan de Spoorstraat ten zuiden van het Van Gend en Loos-terrein, is ook nog niet in ontwikkeling. “Dat duurt ook nog wel even”, verzekert wethouder Alfred Arbouw. Maar ook de wethouder weet zeker dat als de eerste paal van de OV-Terminal de grond in gaat, de ontwikkelaars voor de gebieden zich wel zullen melden. “Het valt of staat met de komst van die Terminal, maar dat ‘ie er komt is zeker”, aldus Arbouw.

Wooncorporatie Singelveste/AlleeWonen en hotel Apollo hebben er alvast op geanticipeerd. “Het hotel heeft er een succesvolle uitbreiding opzitten”, zegt Arbouw. “En ook Singelveste zit met een prachtig nieuw gebouw aan het spoor.” “En binnen hoor je niets van het treinverkeer”, vult Van Rooijen aan.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief