Logo bredavandaag.nl

Herstel economie Breda ‘teleurstellend’

  Economie

BREDA – De economie in Breda herstelt zich, maar het beeld is nog grillig. Dat staat in de tiende Economische Barometer 2011. Een economische groei zou nog kunnen worden geremd door een afnemende groei van de beroepsbevolking.


De Economische Barometer is een jaarlijks terugkerend rapport dat laat zien hoe de regionale economie er voor staat, ook in verhouding met de landelijke.

De Bredase werkeloosheid ligt echter wel lager dan een jaar geleden. Deze is zelfs historisch laag, zo concludeert het rapport. In 2004 waren 3000 mensen meer werkeloos dan nu het geval is. Met name in de gezondheids- en welzijnszorg is het aantal banen flink toegenomen.

Ook de detailhandel, de zakelijke dienstverlening uitzendbanen en de vacatureomvang presteren bovengemiddeld ten opzichte van 2009.

De bouw en industrie waren al zorgenkindjes en dat blijven ze ook. Het beeld dat ondernemers in die sectoren hebben van de economie is weinig optimistisch. Leegstand neemt toe en er is vaker sprake van structurele leegstand.

De toekomst van de Bredase economie is afhankelijk van hoe de landelijke zich ontwikkelt. De Rabobank, die het document mede ontwikkelt, noemt het herstel van 2010 teleurstellend. De bank verwacht 1,75 procent groei van het BBP. “Dat is echter niet genoeg om tot het productieniveau van voor de crisis te komen.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief