Logo bredavandaag.nl

Poepmachine met touchscreen voor belastingkorting

  Economie

BREDA – Het opruimen van hondenpoep kan de hondenbezitter, als het aan vier studenten van de Universiteit van Tilburg ligt, belastingvoordeel opleveren. Zij maakten de Snoepdog die een beloning geeft aan de baas, maar ook de hond wordt niet vergeten.


Het is ergernis nummer een, meent Ralph van den Broek, een van de studenten. “We zijn gaan kijken naar de grootste ergernis bij Nederlanders. Dat bleek hondenpoep. Om dat probleem aan te pakken, gaan we uit van een beloning en niet van straffen.”

Inmiddels is een prototype van de Snoepdog klaar en die ‘multimediapoepbak’ wordt woensdag gepresenteerd. Het apparaat werkt door middel van een touchscreen, waarop de eigenaar kan inloggen.

‘De hondenbezitter gooit volle poepzakjes in de Snoepdog en die levert hondenbrokjes. De eigenaren krijgen een persoonlijke pas waarmee ze kunnen sparen voor belastingkorting of kans kunnen maken voor speeltjes voor de hond’, zo stellen de studenten.

Zij lieten de Snoepdog testen bij de hondentraining in Breda. Volgens de studenten waren de mensen erg positief. Ook zouden honden gestimuleerd worden om in de buurt van het poepapparaat hun behoefte te doen.

Van den Broek: “Hondentrainers bevestigen dat het werkt. De hond maakt de koppeling bij de beloning die hij krijgt.”

De vier bedenkers van de Snoepdog zijn van plan het apparaat kostenneutraal bij gemeentes aan te bieden. “We hebben nog geen contact gehad. We hopen vanaf morgen meer aandacht te krijgen”, zegt Van den Broek.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief